Nieuws
Zo wordt je belastingaangifte wél leuker

Zo wordt je belastingaangifte wél leuker

Geplaatst op vrijdag 1 maart 2019      Leestijd: 1.5 minuut


Vandaag is het weer tijd voor de belastingaangifte. Heb je geen uitstel via ons kantoor, dan moet je vóór 1 mei 2019 de belastingaangifte over 2018 doen. Doe je voor 1 april aangifte, dan krijg je voor 1 juli bericht. Blokland & Duin helpt je graag om ook dit jaar maximaal voordeel uit die aangifte te halen.
 

Controleer de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA)

Het lijkt zo’n open deur, maar het is de allerbeste tip. Veel mensen denken dat de Belastingdienst alles al heeft ingevuld en klikken bijna blind door de aangifte. Niet verstandig. Er kunnen niet alleen fouten in staan, de informatie is vaak ook helemaal niet compleet. Zo weet de Belastingdienst niet of jij recht hebt op bepaalde aftrekposten voor huiseigenaren, echtparen of bijvoorbeeld beleggers. Deze posten moet je zelf aangeven.
 

Voordelig schuiven met je geld

Heb je aardig wat spaargeld en/of bezittingen? En heb je een fiscaal partner? Verdiep je dan even in de nieuwe regels voor het belastingvrij sparen. Sinds 2017 word je in box 3 namelijk niet meer tegen één vast tarief belast, maar maximaal tegen drie oplopende tarieven. Door je vermogen onderling te verdelen, gaat je belastbaar vermogen omlaag en betaal je dus minder belasting.
 

Verdiep je in de aftrekposten

Dat je hypotheekrente mag aftrekken van je belastbaar inkomen weet bijna iedereen, maar er zijn veel meer aftrekposten. Zo mag je de meeste zorg-, studie- en vervoerskosten aftrekken. Ook als je giften hebt ontvangen of bijvoorbeeld belegt in groene fondsen kun je je belastbaar vermogen verlagen. Let goed op: de meeste aftrekposten zijn dus niet vooraf ingevuld op je belastingaangifte. In het Online Seminar lichten we een aantal aftrekposten verder toe.

Wil je liever niet zelf de aangifte verzorgen? Wij doen het graag voor je. Neem  contact op met ons kantoor voor de mogelijkheden.
Deel dit nieuwsbericht