Nieuws
Vragen aangifte inkomstenbelasting 2016

Vragen aangifte inkomstenbelasting 2016

Geplaatst op woensdag 29 maart 2017      Leestijd: 1 minuut


Het grootste deel van de vragen die de Belastingdienst gedurende de eerste weken van de aangifte inkomstenbelasting 2016 heeft ontvangen, gaan over de eigen woning: vragen over de hypotheek en aftrekbare kosten bij de koop van een eigen woning. Daarnaast hebben mensen met name vragen over welke zorgkosten en studiekosten kunnen worden afgetrokken.

Belastingdienst

De Belastingdienst monitort dagelijks over welke onderwerpen veel vragen binnen komen. In reactie hierop kijkt de dienst nogmaals kritisch naar de teksten in het aangifteprogramma en op de website en worden deze waar nodig aangepast. De Belastingtelefoon ontving sinds 1 maart 454.651 telefoontjes over de aangifte en betalingen. Op Twitter en Facebook waren dat 3500 vragen. Dit zijn er minder dan dezelfde periode vorig jaar.

4,5 miljoen aangiften binnen

Tot nu toe heeft de Belastingdienst circa 4,5 miljoen aangiften ontvangen. Het merendeel komt via het online aangifte programma binnen, ongeveer 266.000 mensen deden aangifte via de App Aangifte 2016. Mensen die aangifte inkomstenbelasting 2016 moeten doen hebben hiervoor nog tot 1 mei de tijd. Als zij voor 1 april aangifte doen, krijgen zij gegarandeerd voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Uitstel

Klanten van Blokland & Duin komen automatisch in onze uitstelregeling. Wij krijgen met deze regeling meer tijd van de Belastingdienst voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting. Wilt u ook dat ons kantoor uw aangifte gaat verzorgen? Neem vandaag nog contact op met ons kantoor.
Deel dit nieuwsbericht