Nieuws
STAP-budget aanvragen

STAP-budget aanvragen

Geplaatst op vrijdag 8 september 2023      Leestijd: 1 minuut


Het STAP-budget loket gaat weer open! Deze financiële steun vanuit de overheid zet je in voor kosten die je maakt bij het volgen van een opleiding. Met deze overheidssubsidie verbeter je jouw positie op de arbeidsmarkt. We vertellen je graag meer in deze blog.
 

Aangescherpte voorwaarden

Als werkende kun je tot € 1.000 per jaar STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie vraag je aan voor erkende opleidingen, zoals HBO-opleidingen, MBO-opleidingen en korte cursussen. De voorwaarden voor deze ronde zijn aangescherpt, om misbruik van het opleidingsbudget tegen te gaan. Opleidingen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, zoals mindfulness en persoonlijke effectiviteit komen niet meer in aanmerking voor het STAP-budget. 


Beperkter totaalbudget

Eerder schreven we al dat er per 2024 geen STAP-budget meer beschikbaar is vanuit de overheid. Daarmee maakt het aanvragen van dit budget nu nog aantrekkelijker. Het totale budget voor deze ronde bedraagt ongeveer 10 miljoen euro, veel minder dan de voorgaande rondes toen er 20 en 34 miljoen euro beschikbaar was. Er is dus minder budget beschikbaar voor een beperkt aantal opleidingsmogelijkheden. 
 

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

De volgende aanvraagperiode start maandag 18 september om 10.00 uur. Hou er rekening mee dat het STAP-budget in 2024 volledig wordt stopgezet vanwege bezuinigingen, dus meld je aan nu het nog mogelijk is.

Heb je nog vragen over het STAP-budget of het aanvragen ervan, neem dan gerust contact met ons op.
Deel dit nieuwsbericht