Nieuws
Salderingsregeling zonnepanelen blijft nog tot 2023

Salderingsregeling zonnepanelen blijft nog tot 2023

Geplaatst op woensdag 1 mei 2019      Leestijd: 1 minuut


Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft aangegeven dat de salderingsregeling voor zonnepanelen nog tot 1 januari 2023 blijft voortbestaan in dezelfde vorm. Het blijft dus aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

Door de salderingsregeling kan een zonnepaneleneigenaar de stroom die hij met zijn zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, aftrekken van zijn eigen energieverbruik. In februari van dit jaar liet minister Wiebes al weten dat mkb-ondernemingen die met zonnepanelen duurzame energie opwekken, ook in 2020 gebruik konden maken van de salderingsregeling. Aan de voorgestelde terugleversubsidie, die per 1 januari 2020 in werking zou treden, zaten namelijk te veel haken en ogen. Door de nu aangekondigde verlenging van de salderingsregeling kunnen de eigenaren van zonnepanelen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er dus niets voor wie al zonnepanelen heeft.
 

Geleidelijke afbouw salderingsregeling na 2023

Vanaf 2023 zal de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd worden. In 2031 komt het voordeel dat zonnepaneleneigenaren ontvangen op de energiebelastingen dan op nihil uit en ontvangen zij dus alleen nog de vergoeding voor de teruglevering van stroom. Hierbij is ervan uitgegaan dat de aanschaf van zonnepanelen steeds goedkoper zal worden en dat het ook na 2023 financieel aantrekkelijk blijft om de panelen aan te schaffen, ook zonder subsidie.
 

Nationaal Energiefonds verstrekt leningen tegen lage rente

Huishoudens of ondernemingen die willen investeren in zonnepanelen, maar het bedrag niet in één keer kunnen/willen betalen, kunnen bij het Nationaal Energiebespaarfonds geld hiervoor lenen tegen een lage rente.

Bron: rendement.nl
Deel dit nieuwsbericht