Nieuws
Inkomensverklaring opsturen bij jouw aangifte

Inkomensverklaring opsturen bij jouw aangifte

Geplaatst op dinsdag 1 maart 2022      Leestijd: 1 minuut


Ben je een kwalificerend buitenlands belastingplichtige dan moet je bij de belastingaangifte een inkomensverklaring opsturen naar de Belastingdienst in Nederland.
 

Voorwaarden

Je moet wel aan voorwaarden voldoen om kwalificerend buitenlands belastingplichtige te zijn om buiten Nederland gebruik te maken van Nederlandse belastingvoordelen. Bekijk hier of je aan de voorwaarden voldoet.
 

Inkomensverklaring

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan moet je een inkomensverklaring opsturen naar de Belastingdienst om gebruik te kunnen maken van deze belastingvoordelen. Je kan de inkomensverklaring het beste tegelijk met jouw aangifte sturen. Lukt dat niet? Verstuur dan toch alvast jouw aangifte en stuur jouw inkomensverklaring alsnog op na het doen van de aangifte.

Heb je een fiscale partner, maar ben je niet beiden kwalificerend buitenlands belastingplichtig? Dan hoeft alleen degene die kwalificerend buitenlands belastingplichtig is een inkomensverklaring over het betreffende jaar op te sturen.
 

Geen inkomensverklaring?

Stuur je geen inkomensverklaring? Dan ontvang je een aanslag zonder dezelfde belastingvoordelen als een inwoner van Nederland. Je betaalt dan waarschijnlijk meer belasting of je krijgt minder terug.
 

Inkomensverklaring downloaden en versturen

Voor ieder belastingjaar is er een eigen inkomensverklaring. Op de website van de Belastingdienst vind je de inkomensverklaringen en de toelichting in alle talen van de EU-landen, Noorwegen, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook lees je op deze website waar jouw inkomensverklaring aan moet voldoen en hoe je de verklaring verstuurt.

Bekijk de inkomensverklaringen voor buitenlands belastingplichtigen op de website van de Belastingdienst.

Je hebt een stempel nodig van de belastingdienst van jouw woonland. Het duurt soms lang voordat je deze stempel krijgt. Laat jouw inkomensverklaring daarom zo snel mogelijk ondertekenen en stempelen.

Kom je er niet uit? Onze specialisten helpen je graag verder.
Deel dit nieuwsbericht