Nieuws
Geen btw-aangifte voor kleine bv, vereniging en stichting

Geen btw-aangifte voor kleine bv, vereniging en stichting

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018      Leestijd: 1 minuut


De (wets)wijziging dat kleine bv's, verenigingen en stichtingen geen btw-aangifte hoeven te doen komt eraan. De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is alleen nog niet bekend.
 

Wat verandert er?

Kleine ondernemers hoeven geen btw-aangifte te doen. Het gaat om ondernemers die minder dan 1883 euro aan btw moeten betalen en om ondernemers met een kleine omzet. In dit geval brengt de ondernemer geen btw in rekening aan zijn klanten. Andersom geldt ook dat hij de btw, die hij aan andere ondernemers betaalt, niet mag aftrekken van de belasting.

Nu geldt de kleineondernemingsregeling alleen voor eenmanszaken, maatschappen en vof’s. Maar de regeling wordt rechtsvormneutraal. Hierdoor kan de kleineondernemingsregeling ook worden toegepast door bv's, verenigingen en stichtingen.
 

Voor wie?

Rechtspersonen, zoals bv’s, verenigingen en stichtingen die minder dan 1883 euro aan btw moeten betalen aan de Belastingdienst.
 

Wanneer?

Wanneer de wijziging van de kleineondernemingsregeling in de Wet op de omzetbelasting 1968 ingaat, is nog niet bekend. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.


Bron: ondernemersplein
Deel dit nieuwsbericht