Nieuws
Zoveel soorten ondernemers als mensen

Zoveel soorten ondernemers als mensen

Geplaatst op donderdag 11 februari 2016      Leestijd: 2.5 minuut


De ene ondernemer is vooral bezig met het verdienen van geld, terwijl de andere juist investeren voorop stelt en weer een ander is vooral bezig met zijn/haar vak.

In de basis wordt een zelfstandig ondernemer (die onderneemt in een eenmanszaak, VOF of BV) in ieder geval voor de Belastingdienst gezien als een onderneming met een winstoogmerk. Of dat winst maken dan ook lukt is een tweede.

Als ondernemer (of binnen uw onderneming) heeft u te maken met inkomsten, omzet, winstmarge, inkoop, personeel, etc. en daarom wordt u geacht ook rekening te houden met al die zaken en wordt u daarvoor ook verantwoordelijk gehouden. Of u als ondernemer ook overal verstand van hebt, wordt u niet gevraagd.

Vervolgens is aan de ondernemer de keuze of en welke elementen van het ondernemen, hij uitbesteed of personeel voor in dienst neemt of bijvoorbeeld zelf doet. Op die manier kunt u zich voorstellen, 
dat in de regel bij een zzp-er er heel veel disciplines op 1 persoon neerkomt. 

U zou bijna zeggen, dat daarmee een kleine zelfstandige of klein mkb, het zwaarder heeft als de grotere onderneming, waar meer mensen een specalisatie hebben en zich vooral kunnen richten op datgene waar hij/zij goed in is.

De specialisten van Blokland & Duin kijken graag met u als ondernemer, waar en op welke manier u zo geholpen wordt, dat u, en vooral uw onderneming daar direct voordeel en rendement bij heeft. Des te kleiner de onderneming, des te kleiner vaak de budgetten, maar juist dan wordt het interessant om te zien waar direct de winst gehaald kan worden.

Veel ondernemers van relatief kleine ondernemingen (tot 10 medewerkers) zijn vaak erg goed in hun vak, weten veel over de materie en hun eigen bedrijf, medewerkers en klanten. 

Risico in zo’n situatie is ook, dat u als eigenaar/DGA vaak middenin uw eigen organisatie ziet en juist dan goed is, om periodiek even te sparren met een zakelijke partner.

Volgens Blokland & Duin is het dan goed om dit te doen met een partij of partner, die kritische vragen stelt, die zaken aan de kaak durft te stellen en onbevooroordeeld is. Daarbij denken we dat het van belang is, om per periode (maand of kwartaal) eens even de cijfers te 'lezen' en actief te bespreken. Op dit moment ervaren onze klanten even een moment van beoordelen van uw werk en de opbrengsten die daarbij 'lijken' te horen.
 

Zaken die ook aan de orde (kunnen) komen daarbij zijn zaken als;

  • Management/Organisatie
  • Marketing
  • Bedrijfsvoering
  • Planning
  • Financieel Management
  • Jurische en Fiscale vraagstukken/oplosingen
  • ICT
  • Logistiek
  • Marktonderzoeken/-cijfers

Zo kunnen de specialisten van Blokland & Duin u helpen en begeleiden met het maken van prognoses om die daarna met u of op de achtergrond te evalueren en monitoren. Op die manier zorgen we ervoor, dat we door het actief voeren van uw administratie en boekhouding een zakelijke partner zijn, die u bijstaat met raad en daad; 

Dat is wat we doen en waar onze klanten van vinden, dat waar we goed in zijn.
Deel dit nieuwsbericht