Personeel
Zomerweer: 5 tips om het hoofd koel te houden

Zomerweer: 5 tips om het hoofd koel te houden

Geplaatst op donderdag 28 juni 2018      Leestijd: 2 minuten


Uw bedrijf draaiende houden terwijl het kwik stijgt en toch genieten van het mooie weer. Wij geven vijf tips die u daarbij kunnen helpen.
 

1. Tropenrooster

Een heerlijke middag die ten einde komt. Violet in de lucht, de laatste zonnestralen. Wie werkt weet precies hoe dat eruit ziet… vanuit de file. Dit is het moment een tropenrooster in te voeren. Zo komen de avondmensen achter de wijsheid die vroege vogels al eeuwen in huis hebben: een uurtje eerder beginnen betekent ook een uurtje eerder naar huis. Zestig kostbare minuten, die kunnen worden gespendeerd met een biertje, de barbecue en vooral géén brandend asfalt in het vooruitzicht.
 

2. De fiets

Iedereen heeft er één, lang niet iedereen stapt op de fiets om naar kantoor te gaan. Het is goed voor de conditie en de wereld ziet er anders uit dan vanuit de auto. Is de afstand onoverbrugbaar? Overweeg dan het openbaar vervoer met bijbehorende OV fiets. Of gooi die tweewieler in de achterbak en stop op een geschikte plek, om de natuur te verkennen. Fietsen helpt ook om alle zorgen van de dag te vergeten.
 

3. Plan nu die vergadering in…

Apple-oprichter Steve Jobs wist het, wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het: wandelend vergaderen is veel effectiever dan de versie waarbij iedereen rond een tafel zit. Zomerweer is perfect om de vergadertijger wakker te schudden, door in kleine groepjes aan de wandel te gaan. Lopend komen meer denkvermogen en creatieve ideeën los. Kan meteen gewerkt worden aan het bijbruinen van de ergste bleekbekkies.
 

4. …en verplaats het andere werk zo veel mogelijk naar buiten.

Het kan, echt waar. Grachtenkapper Marjolijn Duermeijer knipt haar klanten al sinds jaar en dag buiten. Gaat prima, zelfs bij een bries. ,,Tot windkracht vier is het goed te doen'', merkte het buitenmens in hart en nieren. Ooit werkte ze binnen, als communicatieadviseur. ,,Buiten een stoffige ruimte vol kakelende collega’s is er ruimte om vrij te denken, om inspiratie op te doen en vaste patronen los te laten.
 

5. IJstijd!

Advies aan alle bazen van Nederland: trakteer op een ijsje. Het kost bijna niks, terwijl het een manier is om de stemming er in te brengen, als het personeel al te verlangend naar buiten staart, lijdt aan oververhitting of met een jaloers gelaat boven zonnige instagramfoto’s hangt. Ook doen: na het werk samen dat verkoelende drankje naar binnen gooien - goed voor de teambuilding. Over ijstijd gesproken: pas op met het al te hard opschroeven van de airco. Het klimaat op kantoor kan zorgen voor een oorlog op miniformaat. En wie een ijskoud gebouw uitstapt voelt na het negeren van bovenstaande tips pas echt de weemoed, als de laatste warmte als een deken over de schouders valt, net als het besef: ik heb al dat heerlijks gemist.
Deel dit nieuwsbericht