Nieuws
Welke rechtsvorm past bij uw bedrijf

Welke rechtsvorm past bij uw bedrijf

Geplaatst op zondag 2 juli 2017      Leestijd: 1.5 minuut


Bij de start van uw bedrijf denkt u na over de beste rechtsvorm. Een eenmanszaak, VOF, BV of een heel andere rechtsvorm. Wanneer u bepaalt welke rechtsvorm het beste lijkt, is het vaak verstandig om hierbij een of meerdere specialisten naar te laten kijken, zodat u situatie vanuit verschillende gezichtspunten beoordeeld kan worden.

De economie, uw klanten, doelgroep en uw eigen bedrijf veranderen meestal eens in de paar jaar en daarom kan het interessant en verstandig zijn om regelmatig te checken of uw organisatiestructuur nog past bij de nieuwe tijd en toekomst(-verwachtingen).

Zo kan het zijn dat een eenmanszaak in eerste instantie voor de hand ligt, terwijl het heel goed mogelijk is, dat u dit veel beter in een BV kunt organiseren, eventueel zelfs met een holding-BV. Terwijl een samenwerking met een partner soms wordt geregeld via een VOF tussen prive-personen, terwijl dit misschien verstandiger zou zijn om bijvoorbeeld de ene persoon via een BV en de ander als prive-persoon deel te laten nemen in de Vennootschap onder Firma?

Ook voor de groep zzp-ers, die veelal als eenmanszaak opereren, is het meestal verstandiger om dit via een BV te doen; zowel voor uw opdrachtgever als uzelf. Waarom en hoe we dit zien, leggen we u graag uit.

Andere (veranderende) situatie kan optreden, wanneer er prive of zakelijke onroerend goed is of wordt aangekocht. Of wanneer u als eenmanszaak of VOF langdurige overeenkomsten of financieringen aangaat. Als u dit goed hebt georganiseerd, kan u dit een hoop geld schelen of minder risico opleveren.

Neem contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies gesprek met onze specialisten,
Deel dit nieuwsbericht