Nieuws
Voorkom koude douche bij de douane

Voorkom koude douche bij de douane

Geplaatst op maandag 25 juli 2016      Leestijd: 1 minuut


De zomervakantie is gestart. Weet jij welke producten je van vakantie mee naar Nederland mag nemen, zonder dat hierover belasting betaald hoeft te worden?

Je gaat op reis en koopt tijdens de vakantie een product. Bij terugkomst in Nederland kan je soms voor verrassingen bij de douane komen te staan als blijkt dat je over de vakantieaankoop belasting moet betalen. Ga je op vakantie binnen de Europese Unie (EU), dan mag je eigenlijk alles mee terug naar ons land nemen zonder dat daarover belasting afgedragen hoeft te worden. Behalve bedreigde dier- en plantensoorten, kunst en antiek en (speelgoed)wapens. Voor drank en tabak gelden er speciale regels. Je mag bijvoorbeeld maar maximaal 110 liter bier en 800 sigaretten invoeren.

Op vakantie buiten de EU

Reis je van buiten de EU naar Nederland, dan moet je belasting betalen over de gekochte producten als deze in totaal meer waard zijn dan € 430. Als je goederen invoert met een waarde tussen de € 430 en € 700, kom je in aanmerking voor een speciaal reizigerstarief. Je moet dan wel zelf de goederen aangeven bij de douane. Ook hier gelden er speciale regels voor drank en tabak. Je mag bijvoorbeeld maar maximaal 16 liter bier en 200 sigaretten belastingvrij meenemen. Let op: de Canarische eilanden of Kanaaleilanden gelden ook als niet-EU-gebied.

Op de site van de Belastingdienst kan je de app douane reizen downloaden. Met deze app contoleer je eenvoudig welke producten je belastingvrij kan invoeren.
Deel dit nieuwsbericht