Nieuws
Tweede Kamer akkoord met Belastingplan 2018

Tweede Kamer akkoord met Belastingplan 2018

Geplaatst op vrijdag 24 november 2017      Leestijd: 1 minuut


De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel Belastingplan 2018 op donderdag 23 november 2017 aangenomen. Ook de overige onderdelen van het Belastingpakket 2018 werden aangenomen door de Tweede Kamer.

Behalve over het Belastingplan 2018 stemde de Tweede Kamer over de wetsvoorstellen Overige fiscale maatregelen 2018, Afschaffing van de btw-landbouwregeling en de Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling. Eerder op de dag stemde de Kamer voor het wetsvoorstel Geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld (Hillen-aftrek).

Er zijn een aantal wijzigingen in de wetsvoorstellen, waaronder:
 

Schenkbelasting bij huwelijk of samenleving

Geen schenkbelasting bij een vermogensoverdracht bij huwelijk of samenlevingscontract van meer
dan de helft van het gezamenlijke vermogen. (34786-18).
 

Inkeerregeling

De inkeerregeling wordt uitsluitend afgeschaft voor verzwegen inkomen uit sparen en beleggen dat in het buitenland is opgekomen. (34786-15)
 

Aansprakelijkheid btw

De aansprakelijkheid van een pandhouder, hypotheekhouder of executant voor de omzetbelasting die is verschuldigd ter zake van de levering van een zaak geldt alleen als hij wist of behoorde te weten dat de omzetbelasting niet of niet volledig door de belastingschuldige is voldaan en ook niet zal  worden voldaan. (34786-34)
 

Culturele multiplier

De geldigheidsduur van de verhoogde aftrek in de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting voor giften aan culturele instellingen, de zogenoemde culturele multiplier, wordt structureel van aard. (34786-9)

Meer informatie: Stemmingsuitslagen 23 november 2017 of neem contact op met ons kantoor.
Deel dit nieuwsbericht