Nieuws
Toch bijtelling ondanks privé onder de 500 kilometer

Toch bijtelling ondanks privé onder de 500 kilometer

Geplaatst op maandag 21 augustus 2017      Leestijd: 1 minuut


Soms moet er toch rekening worden gehouden met een bijtelling voor de auto van de zaak ondanks het feit dat het aantal privékilometers onder de 500 kilometer is gebleven. Dit heeft Hof Den Bosch onlangs aangegeven.

In deze zaak ging het om een werknemer die een auto van de zaak ter beschikking gesteld had gekregen waarmee hij ook privé mocht rijden. Er werd geen rekening gehouden met een bijtelling. De inspecteur vroeg de man om een rittenadministratie. Uit de deze administratie bleek dat er 162 kilometers waren gereden voor privédoeleinden. Over de juistheid en volledigheid van deze rittenadministratie werden door de inspecteur echter vragen gesteld. Hierop diende de man een nieuwe gewijzigde rittenadministratie in.
 

Rittenadministratie bevatte onvolkomenheden

Uit dit nieuwe aangeleverde bewijs bleek dat de autorijder 487 privékilometers had gereden. Het hof gaf aan dat deze gewijzigde rittenadministratie onvolkomenheden bevatte en achteraf was opgemaakt aan de hand van de agenda van de man en gegevens uit de softwaremodule van de werkgever. Ook het feit dat er net onder de 500 kilometers werd gebleven met de administratie van de privékilometers leidde ertoe dat de rechter besliste dat er toch rekening moest worden gehouden met een bijtelling. De man had nog aangegeven dat hij een soortgelijke auto ook in privé bezat, maar aan dit argument ging de rechter voorbij.

Hof Den Bosch, 15 juni 2017 (gepubliceerd 15 augustus 2017), ECLI (verkort): 2768
Deel dit nieuwsbericht