Nieuws
Tips voor effectieve facturatie

Tips voor effectieve facturatie

Geplaatst op donderdag 18 februari 2016      Leestijd: 1.5 minuut


Facturatie is een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Je hebt een product of dienst geleverd en die moet worden betaald! Hoe regel je dit nu zo effectief mogelijk? Hieronder vind je 5 tips die je verder helpen om dit facturatieproces zo efficiënt mogelijk te doen.

1. Zorg voor een opvallende factuur

In een concurrerende markt is het belangrijk om jezelf van de concurrentie te onderscheiden. Zorg voor een nette lay-out van je factuur waarop klanten direct alle bedrijfsgegevens kunnen zien. Zet onderaan een leuke afsluiting of persoonlijke notitie. Sluit bijvoorbeeld af met:
– Bedankt voor je aankoop bij..
– Veel plezier met je producten

2. Kies voor digitale facturatie

In een webshop is digitale facturatie al heel gewoon. Ook in elk ander bedrijf kun je digitaal factureren. Vraag je klanten om een e‑mailadres en stuur de factuur digitaal op. Scheelt veel print- en papierkosten, milieuvriendelijk en je verzamelt gelijk de gegevens van je klanten.

3. Automatiseer de betalingsherinneringen en aanmaningen

Wees alert op de betaling van je producten, wanneer dit achteraf gebeurt. Je facturatie systeem signaleert wanneer facturen niet binnen de betalingstermijn betaald worden en kan zelfs herinneringen sturen. Automatiseer aankopen via je webshop met een betaalsysteem zoals Ideal en Paypal.

4. Wees bij de tijd!Zorg ervoor dat je een up-to-date administratief proces hebt dat aan de nieuwste wet- en regelgeving voldoet, maar waarbij ook alle gegevens centraal worden ingevoerd en altijd actueel zijn. Denk hierbij aan voorraden en verkopen.

5. Koppel en automatiseer waar het kan

Kassa’s, webshop, administratie, voorraad. Zorg dat alles waar mogelijk aan elkaar is gekoppeld om dubbele invoer en fouten te voorkomen.

Denk je dat er winst te behalen valt in jouw administratie en facturatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.
Deel dit nieuwsbericht