Nieuws
Subsidie evenementen na verbod

Subsidie evenementen na verbod

Geplaatst op maandag 7 juni 2021      Leestijd: 1.5 minuut


Bent u organisator van evenementen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie voor de periode tussen 1 juli en 31 december 2021.

Bent u organisator van evenementen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Hiermee kunt u evenementen organiseren voor de periode tussen 1 juli en 31 december 2021. Verbiedt de Rijksoverheid het evenement toch vanwege de coronasituatie? Dan krijgt u compensatie.

De overheid wil met de subsidie de evenementbranche stimuleren om voorbereidingen te treffen voor evenementen na 1 juli. U krijgt maximaal 100% terug van de kosten die u maakte tot het moment van het verbod. Vraagt u subsidie voor meer dan 80% van de gemaakte kosten? Dan krijgt u voor het resterende deel een lening tegen 2% rente.
 

Wanneer komt u in aanmerking?

De subsidie er voor organisatoren van festivals, concerten, sportevenementen en zakelijke evenementen zoals vakbeurzen en congressen. Er geldt geen grens bij een bepaald budget of aantal bezoekers. Voorwaarden voor subsidie zijn:
 
  • Het evenement staat of wordt gepland tussen 1 juli 2021 en 31 december 2021.
  • Het is toegestaan om een evenement dat nu gepland staat vóór 1 juli 2021, te verplaatsen naar een datum tússen 1 juli 2021 en 31 december 2021.
  • Het evenement had de 2 (direct) voorafgaande edities een annuleringsverzekering.
  • Het evenement wordt georganiseerd in Nederland.
  • De organisatie houdt zich aan de dan geldende corona- en veiligheidsmaatregelen.
  • Gratis evenementen vallen niet onder de regeling.
 

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt naar verwachting vanaf half juni tot en met 30 september een subsidie voor evenementen aanvragen bij RVO.

U kunt uw aanvraag alvast voorbereiden door een conceptaanvraag in te vullen op de aanvraagpagina Subsidieregeling evenementen. Wilt u een beoordeling van uw conceptaanvraag? Zet uw conceptaanvraag klaar en stuur een e-mail naar trsec@rvo.nl met in de onderwerpregel 'verzoek beoordeling concept 'naam evenement'.

Dient u een volledige aanvraag in? Dan hoort u binnen 4 weken of uw aanvraag is goedgekeurd.


Bron: Ondernemersplein
Deel dit nieuwsbericht