Nieuws
Subsidie voor aanpak werkstress door werkgever

Subsidie voor aanpak werkstress door werkgever

Geplaatst op dinsdag 22 november 2016      Leestijd: 1 minuut


Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt dertien miljoen euro subsidie beschikbaar voor onder meer de aanpak van werkstress door werkgevers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral werknemers met een hoge werkdruk en weinig steun van hun leidinggevende een hoog risico op een burn-out hebben.

Kans op burn-out

Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Werknemers met een hoge werkdruk zijn een risicogroep voor burn-outs en ander verzuim. Dat risico neemt toe als de steun van leidinggevenden en collega’s afneemt, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. Zo heeft van de werknemers met een hoge werkdruk en weinig steun van hun leidinggevende, 45 procent burn-out klachten. Dit tegenover 18 procent van de werknemers die deze steun wel ervaart. Ook een hoge werkdruk in combinatie met een gebrek aan zelfstandigheid of ontwikkelmogelijkheden in het werk verhoogt de kans op een burn-out.

Subsidie voor helft van de kosten

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt tot 25 november 2016 een aanvraagperiode open voor de subsidie van projecten die zich richten op het langer en gezonder aan het werk houden van werknemers. Werkgevers kunnen de helft van de kosten gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal tienduizend euro. Het totaalbedrag van 13 miljoen euro komt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).




Deel dit nieuwsbericht