Nieuws
Stilstaan bij uw bedrijfsresultaten

Stilstaan bij uw bedrijfsresultaten

Geplaatst op donderdag 15 september 2016      Leestijd: 2 minuten


Er zijn ondernemers die het ondernemen makkelijk af lijkt te gaan en er zijn ondernemers waar het almaar zwaar en moeilijk lijkt. Het bedrijf lijkt de ondernemer soms tegen te werken.

Hoe komt dat en waar liggen de verschillen tussen de ene ondernemer en de andere? Waarom is de ene ondernemer altijd druk met 2 of 3 medewerkers en is de ander met 100 medewerkers relaxed en is ’s middags ergens met een klant aan het lunchen?
 

Natuurlijk zijn er meerdere antwoorden, maar één belangrijke factor is focus

Wanneer u onderneemt met focus, weet u als ondernemer vooraf wat u doet en wat u wilt bereiken. Als u dat niet doet of hebt gedaan, wordt u geleefd door uw klanten, medewerkers, telefoontjes, social media, etc. U bent als het ware een speelbal van uw omgeving. En die situatie put u uiteindelijk waarschijnlijk uit, omdat u uw leven en uw bedrijf niet voldoende in de hand hebt.

Vandaar dat het goed lijkt om even stil te staan bij uw resultaten tot nu toe en een moment te nemen om goed na te denken over wat u wilt bereiken, dit te definieren, vast te leggen en daar aan te gaan werken.
 

Stel  gewoon vast

  • wat u wilt,
  • wat u gaat doen en
  • hoe u daar gaat komen.

Daarna hoeft u alleen nog maar te doen, wat u met je zelf hebt afgesproken. Het lijkt zo simpel, maar dat is het ook. Moeilijkste in dit proces is de verandering aangaan, het uitvoeren wijst zich vanzelf.
 

Bepaal hoe uw ideale bedrijf en uw eigen leven eruit ziet

Ga vervolgens opschrijven en bedenken wie of wat ervoor nodig is om uw doelen te halen
  • Denk in mogelijkheden en oplossingen
  • Zorg voor een sparringpartner/klankbord
  • Ga samen uw plannen vormgeven en de wegen ernaartoe
  • Evalueer periodiek de situatie
  • Sta open voor opbouwende (zelf-) kritiek
  • Pas aan en blijf uzelf en uw onderneming bijsturen

Stel ook vast, waar uzelf als ondernemer heel goed in bent en stel daarna vast, welke zaken en onderdelen u minder goed in bent, liever niet doet of structureel geen zin in hebt. Neem voor al dit soort zaken een specialist, zodat u zeker weet dat deze zaken door een ander (en beter?) gebeurd dan voorheen.

Op die manier bent u aan het stuur van uw eigen bedrijf en leven en al snel op weg om ook uw bedrijf beter te leiden en te sturen. Want bedenk; des te groter het bedrijf, des te specifieker ieders functie is en kan zijn en daardoor dus beter op ieder gebied, dan degene die alles een beetje doet.
Deel dit nieuwsbericht