Nieuws
Stappenplan uitstel van betaling belasting BV ondernemer

Stappenplan uitstel van betaling belasting BV ondernemer

Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020      Leestijd: 1.5 minuut


Ben je BV ondernemer en komt jouw bedrijf in de financiële problemen door de coronacrisis? Lees wat je kan doen om uitstel van betaling van belastingen te krijgen bij de Belastingdienst.
 

Stap 1:

Zorg ervoor dat de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing tijdig wordt ingediend.
 

Stap 2:

Om te voorkomen dat je als bestuurder van een rechtspersoon aansprakelijk wordt gesteld voor verschuldigde loonheffingen of omzetbelasting, dient voor de betaaltermijn van deze belastingen een melding betalingsonmacht gedaan te worden.

Update 8 april 2020:
Dinsdagavond heeft Het Ministerie van Financiën besloten dat een aparte melding van betalingsonmacht niet meer nodig is als er voor betreffende (naheffings-)aanslag een verzoek tot bijzonder uitstel van betaling i.v.m. de coronasituatie wordt gedaan. Dit geldt voor zowel de al verstreken tijdvakken alsook voor de toekomst.
 

Stap 3:

Als je de (naheffings)aanslag hebt ontvangen, kan je binnen twee weken na het opleggen van de aanslag resp. naheffingsaanslag bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden aanvragen i.v.m. de coronacrisis. Dit geldt voor alle aanslagen die je al ontvangen hebt, behalve voor de voorlopige aanslagen vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting 2020. Deze kan je naar beneden bijstellen door een aanpassing in te dienen.
 

Stap 4:

Als het verzoek tot bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst is geregistreerd wordt de invordering meteen voor 3 maanden stopgezet. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u niet te betalen.

Als betalingsuitstel van 3 maanden voor jou te kort is, kan je ook voor een langere periode uitstel aanvragen. De Belastingdienst vraagt dan om aanvullende informatie aan te leveren met daarbij onder andere een derdenverklaring. Hier zal de Belastingdienst later meer over bekendmaken.


Indien je wilt dat wij voor jou als klant een betalingsonmacht en/of uitstel van betaling voor je gaan aanvragen, ontvangen we graag per mail de opdracht o.v.v. soort belasting en periode, aanslagnummer en bedrag.

 

Houdt de volgende websites goed in de gaten i.v.m. de coronacrisis:


Deel dit nieuwsbericht