Nieuws
SDE+ subsidieregeling

SDE+ subsidieregeling

Geplaatst op dinsdag 20 december 2016      Leestijd: 1 minuut


Het kabinet heeft met betrekking tot de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) voor komend jaar €12 miljard euro beschikbaar gesteld. Met deze regeling hoopt het kabinet dat meer bedrijven en (non-profit) instellingen hernieuwbare energie gaan produceren, om samen te werken aan een beter milieu en zo de doelen uit het energieakkoord te behalen.

Aanvragen subsidieregeling

Ook in 2017 zijn er twee rondes voor de SDE+ regeling opengesteld. De voorjaarsronde zal per 7 maart 2017 ingaan en loopt tot en met 30 maart 2017. Voor beide rondes zal er een budget beschikbaar gesteld worden van €6 miljard. In totaal zal er voor het jaar 2017 een budget opgesteld worden van €12 miljard.

SDE+ subsidieregeling en het energieakkoord

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft de Kamer per brief geïnformeerd over de plannen die hij heeft met betrekking tot de SDE+ regeling voor 2017. Met deze subsidieregeling hoopt hij in 2023 de doelstelling uit het energieakkoord, het produceren van 16% hernieuwbare energie, te behalen. De uiteindelijke doelstelling van het energieakkoord is om in 2050 te komen tot een CO2-arme energievoorziening in Nederland.<

Hernieuwbare elektriciteit, warmte en gas

Wanneer u producent bent van hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte of hernieuwbaar gas, dan kunt u in aanmerking komen voor de SDE+ subsidieregeling. De subsidie compenseert het verschil in de kostprijs van duurzame energie en de marktprijs van grijze energie. Voorbeelden waarvoor de subsidie aangevraagd zou kunnen worden zijn het inzetten van zonnepanelen en het gebruik maken van windenergie.

Meer informatie over de SDE+ subsidieregeling?

Meer informatie over de SDE+ regeling vindt u op rvo.nl. Wilt u ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Deel dit nieuwsbericht