Nieuws
Payrolling in de horeca

Payrolling in de horeca

Geplaatst op dinsdag 15 augustus 2017      Leestijd: 1.5 minuut


Payrolling is uw eigen personeel onderbrengen bij een (payroll-) bedrijf, die vervolgens uw personeel in dienst neemt en u de loonkosten via een factuur doorbelast, met daarbij een opslag. Deze toeslag betaalt u voor de diensten en service van dat bedrijf. Deze manier van het verlonen van uw medewerkers is enkele jaren geleden ontstaan om er onder andere voor te zorgen dat u als ondernemer minder/geen risico loopt bij een normale werkgever/werknemer-relatie.
Dit is een (goedkopere) variant van een werknemer die u via een uitzendbureau inhuurt. Bij payrolling draagt u zelf de medewerker van uw keuze aan en laat alleen de verloning over aan een andere partij.
 

Payrolling voor uw bedrijf?

Om te bepalen of payrolling voor uw bedrijf en situatie de meest goede oplossing is, is het zaak dit goed te bekijken en af te stemmen op uw onderneming. De markt, eisen en wensen (mede afhankelijk van regels en wetten) is continue in beweging en daarmee ook uw financiele situatie en bedrijfsvoering.

Zaken die jaren geleden wellicht een argument waren om uw medewerkers te verlonen via payrolling, zijn soms jaren later totaal anders. 
Vandaar dat we altijd adviseren, kijk jaarlijks goed naar uw situatie, verplichtingen en cijfermatig naar uw bedrijf om te zien of bestaande omstandigheden nog passen ten aanzien product, prijs, dienst, etc.

Zo kan een horeca-bedrijf met ca. € 10.000,-- aan maandelijkse personeelskosten via een payroll-onderneming al snel € 2.500,-- besparen met dezelfde risico-uitsluitingen. Dit kan namelijk, omdat de wetgeving ten aanzien van medewerkers dermate aangepast is, dat dit prima in eigen beheer kan. Wanneer u uw administratie, betaling, etc. onderbrengt bij een betrokken accountant, boekhouder of administratiekantoor, kan die er simpelweg voor zorgen dat u ziet dat er qua risico's, vakkundigheid en verloning niets hoeft te veranderen en u per maand duizenden euro's bespaart.

Om dit geheel vrijblijvend en gebaseerd op uw persoonlijke situatie te laten zien, kun u contact met ons opnemen.
Deel dit nieuwsbericht