Nieuws
Ondernemen is toevoegen

Ondernemen is toevoegen

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2017      Leestijd: 1.5 minuut


Een ondernemer is vaak de spil van een onderneming. Wanneer u onderneemt komen er veel zaken op u af, waarbij van groot belang is om te (blijven) zien waarin u als ondernemer het beste kunt acceleren. Op die manier kunt u blijven focussen op uw core-business en zaken waar u minder goed in bent aan anderen overlaten.

Wanneer u goed bent in het promoten van uw organisatie, zorg er dan voor dat u dat volop uitbuit en dit als uw kernactiviteit agendeert. Breng daarna in kaart welke taken en zaken er nog meer gedaan moeten worden om uw bedrijf maximaal te laten renderen en formeer een groep om u heen die u daar faciliteren waar behoefte aan is.

Op die manier zorg u ervoor dat u datgene doet, waar u goed in bent en voor het overige de specialisten aanstuurt die voor uw bedrijf werken. 

Dit geldt natuurlijk ook of juist voor kleinere mkb-bedrijven en zzp-ers; het feit dat je mensen om u heen verzamelt, die specialist zijn op hun gebied zorgt ervoor, dat uuw eigen organisatie kan groeien. Dat is het verschil tussen het denken in kosten aan de ene kant en denken in opbrengsten aan de andere kant.
 

Wanneer u dit voorop stelt, zult u zien en merken dat uw onderneemt op de manier die uw past

Zorg er daarom voor dat u aan de slag gaat en de juiste mensen om je heen verzamelt. Natuurlijk is het van belang dat u voldoet aan de wet- en regelgeving. Daarnaast is van belang dat u uw (lopende) zaken goed organiseert, zodat uw bedrijf voor u werkt, in plaats van andersom.

Daarnaast is het voor ondernemers van belang om van tijd tot tijd te sparren met kritische 'partners' om te zien waar en of u moet bij- en omschakelen; op die manier blijf je scherp naar uzelf en uw organisatie als onderdeel van de 'markt'.
Deel dit nieuwsbericht