Nieuws
Omzet transportsector is de crisis voorbij

Omzet transportsector is de crisis voorbij

Geplaatst op maandag 14 maart 2016      Leestijd: 1 minuut


Voor het zesde jaar op rij steeg in 2015 de omzet in de transportbranche.

In 2015 kwam de omzet voor het eerst weer hoger dan voor de uitbraak van de financiële crisis in 2008. Met name het vervoer over land nam vorig jaar toe, zo blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. Het aantal faillissementen van transportbedrijven lag bovendien fors lager dan in de afgelopen zes jaar.

Uitschieters waren volgens het CBS de post- en koeriersdiensten die de omzet over het hele jaar met bijna vijf procent zagen stijgen. Dit kwam vooral door de koeriers. De toenemende vraag naar koeriersdiensten – als gevolg van de groei in webwinkelaankopen – heeft de omzet in deze sector doen groeien naar ongeveer acht procent.

Pessimistischer over 2016

Tegenover de positieve cijfers over 2015 staat een wat pessimistischer kijk van de sector op het huidige jaar. Het ondernemersvertrouwen, een indicator die onder meer is opgebouwd uit de omzetontwikkeling in het vorige kwartaal en de omzetverwachting voor het lopende kwartaal, komt voor de eerste drie maanden van 2016 uit op 2,6 procent. In het vierde kwartaal van 2015 was dat nog 4,5 procent. Een stand van boven nul betekent dat er meer optimisten dan pessimisten zijn.

Bron: cbs.nl
Deel dit nieuwsbericht