Nieuws
Minimaal 1 jaar niets aangegeven op btw-aangifte

Minimaal 1 jaar niets aangegeven op btw-aangifte

Geplaatst op maandag 5 augustus 2019      Leestijd: 1 minuut


De Belastingdienst stuurt een brief aan ondernemers die minimaal 1 jaar geen btw aan de Belastingdienst hebben afgedragen of in aftrek hebben gebracht. De Belastingdienst gaat ervan uit dat de onderneming is gestopt.
 

Niet gestopt

Heb je een brief ontvangen, maar ben je niet gestopt met je onderneming? Stuur uiterlijk 2 september 2019 een brief aan de Belastingdienst sturen met daarin de volgende gegevens:
  • kenmerk van de ontvangen brief (ob-nummer)
  • waarom al minimaal 1 jaar is ingevuld dat niets aan te geven is
  • waarom je onder een ontheffing, vrijstelling of bijzondere regeling valt
  • waarom je onder de kleineondernemersregeling valt. Vul dan voor komende aangiften het bedrag van de voorlopige of definitieve vermindering in bij rubriek 5 (‘Voorbelasting, kleineondernemersregeling en schatting’).
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

Stuur de brief naar het volgende adres:
Belastingdienst/Nihilaangiften
Postbus 2762
6401 DG Heerlen

Na ontvangst van de brief neemt de Belastingdienst schriftelijk of telefonisch contact met je op. Het omzetbelastingnummer trekt de Belastingdienst niet in voordat er contact is geweest.
 

Gestopt

Ben je inderdaad gestopt met je onderneming, dan hoef je niets te doen. De Belastingdienst trekt het omzetbelastingnummer in. Zonder het bericht dat het omzetbelastingnummer is ingetrokken, moet je nog gewoon btw-aangifte doen.

De Belastingdienst kan het omzetbelastingnummer ook intrekken door gebrek aan economische activiteiten. Dan kan het zijn dat men btw moet betalen over de waarde van bedrijfsmiddelen die naar privé zijn overgegaan.

Hulp en / of advies nodig? Neem contact op met ons kantoor.

Bron: Belastingdienst
Deel dit nieuwsbericht