Nieuws
Leaserijders vermijden belastingstijging

Leaserijders vermijden belastingstijging

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2016      Leestijd: 1 minuut


Leaserijders verlengen hun contract om in hun oude auto te blijven rijden zodat ze op die manier belastingstijging kunnen vermijden. Dat concludeert LeasePlan op basis van recente cijfers. De gemiddelde contractduur is hierdoor in twee jaar tijd met 10% opgelopen.

Zeer zuinige auto’s

LeasePlan schat dat er in Nederland nog 20.000 auto’s onder de oude, gunstigere regeling vallen en dat één op de vijf leaserijders zijn contract voor anderhalf jaar wil verlengen. Vooral leaserijders met ‘zeer zuinige auto’s’ verlengen hun contract. De ‘zeer zuinige auto’s’, zoals de deels elektrische Mitsubishi Outlander of zuinige diesel- of benzineauto’s van onder meer Volkswagen, Renault en Ford, werden tot 2013 veel gekozen omdat de bijtelling dan 14% was bij privégebruik van de auto en zelfs helemaal niets voor sommige hybride auto’s.

Tot vijf jaar

De bijtelling is nu verhoogd, maar wie destijds een lage bijtelling had, blijft die houden zolang het contract loopt. De wet staat toe om het contract te verlengen tot vijf jaar. En die tendens is ingezet, aldus LeasePlan. Leaserijders die toch een nieuw contract afsluiten, en dus onder de nieuwe bijtellingsregels vallen, kiezen vooral voor lichtere diesel- en benzineauto’s. De eerder zo populaire hybride auto’s is nu uit de mode geraakt.

Bron: Nextens
Deel dit nieuwsbericht