Nieuws
Geen BPM vrijstelling meer voor ondernemers vanaf 2025

Geen BPM vrijstelling meer voor ondernemers vanaf 2025

Geplaatst op donderdag 16 november 2023      Leestijd: 1 minuut


Ben jij een ondernemer en overweeg je een bestelauto aan te schaffen? Lees dan snel verder, want er zijn belangrijke veranderingen op komst die invloed hebben op de aanschafkosten van jouw nieuwe bedrijfsvoertuig.
 

Wat is BPM?

Je hebt vast weleens gehoord van de BPM, oftewel de 'Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen'. Kort gezegd is dit een eenmalige belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe auto. De hoogte ervan hangt af van de CO2-uitstoot van de wagen. Zowel bij binnenlandse als buitenlandse aankopen wordt deze belasting toegepast.
 

Ondernemers shoppen voordelig een bestelauto 

Als ondernemer hoef je al sinds 2007 geen BPM te betalen bij de aanschaf van een bestelauto voor zakelijk gebruik. Ideaal, want dat scheelt weer de nodige kosten. De enige voorwaarde die voor de vrijstelling geldt is dat de auto voor meer dan 10% zakelijk moet worden gebruikt.

Na jaren van BPM voordeel voor ondernemers, komt er vanaf 2025 een eind aan de vrijstelling.
 

Vanaf 2025: geen BPM-vrijstelling meer voor bestelauto's

Vanaf 2025 gaan ondernemers dezelfde BPM betalen voor bestelauto's als voor personenauto's. De nieuwe verplichting geldt voor alle auto’s op benzine, diesel of gas. 

Voor elektrische bestelauto’s blijft de BPM vrijstelling wel bestaan. De overheid roept deze verandering in het leven om de verkoop van milieuvriendelijke en zuinige bestelauto’s te stimuleren en zo een belangrijke stap te zetten in de transitie naar emissievrij en zuinig rijden. 

Heb jij vragen over de BPM? Of wil je hulp of financieel advies? Neem dan gerust contact op. 
Deel dit nieuwsbericht