Nieuws

Foute teksten op voorlopige aanslag 2016

Geplaatst op vrijdag 4 december 2015      Leestijd: 1 minuut


Wellicht had u het al gemerkt: sinds woensdag 25 november 2015 is er een storing bij de Belastingdienst in de aanslagen EVA (eerste voorlopige aanslagen) voor 2016. De verstoring bestaat eruit dat op sommige papieren en digitale aanslagen tekstblokken staan die niet op de ontvanger van toepassing zijn, en/of een tekstblok ontbreekt. Dat werkt automatisch door in de SBA’s. Bij de vermelde bedragen is wel rekening gehouden met de juiste situatie van belastingplichtigen, dus deze bedragen zijn juist en blijven ongewijzigd.
 

Melden niet nodig

Op het moment dat deze fout werd geconstateerd is de Belastingdienst gestopt met het verzenden van deze VA&rsquo’s negatief. Ook de SBA’s met betrekking tot de EVA negatief zijn niet verzonden. De Belastingdienst heeft de afgelopen dagen onderzocht of de fout nog te herstellen is. Dat blijkt redelijkerwijs niet het geval. Daarom heeft de Belastingdienst besloten de (foutieve) EVA’s negatief alsnog wel te verzenden en de belastingplichtigen, waarbij zich een fout voordoet, met een separate excuusbrief daarop te wijzen.
 

Excuses Belastingdienst

De Belastingdienst heeft inmiddels haar excuses aangeboden en stuurt zoals gezegd excuusbrieven naar de belastingplichtigen die verkeerde teksten op hun aanslag hebben staaDeel dit nieuwsbericht