Nieuws
EHerkenning niveau 3 voor nieuw portaal Belastingdienst

EHerkenning niveau 3 voor nieuw portaal Belastingdienst

Geplaatst op dinsdag 26 oktober 2021      Leestijd: 1 minuut


Maak je nog steeds gebruik van het oude portaal van de Belastingdienst om jouw btw-aangiften te doen? Vanaf volgend jaar kan dit niet meer. Dan is daarvoor het nieuwe portaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ beschikbaar. Daarvoor heb je eHerkenning niveau 3 nodig om te kunnen inloggen.
 

Inloggen met DigiD

Alleen als je een eenmanszaak hebt, kan je ook met jouw DigiD inloggen op het nieuwe portaal. De Belastingdienst heeft onlangs brieven gestuurd, waarin je wordt uitgenodigd om alvast de overstap voor te bereiden naar eHerkenning niveau 3. Een andere optie is dat je vanaf volgend jaar de btw-aangiften via de software van Blokland & Duin laat indienen. In dat geval heb je zelf geen eHerkenning nodig.
 

Eherkenning aanvragen

Heb je helemaal nog geen eHerkenning? Je kan eHerkenning aanvragen bij een erkende eHerkenningleverancier. De levertijd duurt enkele werkdagen. Zorg ervoor dat je alle documenten en handtekeningen juist en volledig aanlevert, dit verkort de levertijd. Heb je wel eHerkenning, maar nog geen niveau 3 en wil je zelf de aangiften blijven doen, neem dan contact op met jouw eHerkenningsleverancier om de eHerkenning te verhogen.

Heb je hulp nodig met het aanvragen van de eHerkenning? Neem contact op met ons kantoor. We helpen je graag.
Deel dit nieuwsbericht