Nieuws
De nieuwe VAR in 2016

De nieuwe VAR in 2016

Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2015      Leestijd: 1 minuut


De VAR (Verklaring ArbeidsRelatie) zal per 2016 verdwijnen. Een nieuw systeem van overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer komt daarvoor in de plaats. Deze overeenkomsten bieden zekerheid vooraf over de gevolgen voor loonheffing.

Op dit moment kunnen al overeenkomsten tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers worden vastgelegd bij de Belastingdienst. Overeenkomsten op grond waarvan een opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden kunnen dan als voorbeeldovereenkomst op de website van de Belastingdienst worden gepubliceerd.

De Belastingdienst wil zoveel mogelijk voorbeelden publiceren, zodat andere opdrachtgevers en -nemers hier gebruik van kunnen gaan maken. Daar niet iedereen deze overeenkomsten zomaar kan en mag opstellen, heeft de Belastingdienst hier enkele eisen voor gesteld.

Wilt u alvast een overeenkomst bij de Belastingdienst publiceren dan kunnen wij u hierin adviseren en deze eventueel ook voor u opstellen. Neem hierover gerust contact met ons op.Deel dit nieuwsbericht