Nieuws
Brief over eHerkenning

Brief over eHerkenning

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2016      Leestijd: 2 minuten


Ook een brief ontvangen van het ministerie van Economische Zaken? Ze sturen op dit moment namelijk brieven over Eherkenning naar alle ondernemers.

Het doel van EZ is het gebruik van eHerkenning verder te stimuleren. De brief is onderdeel van de campagne ‘Nederland gaat digitaal’ en de verplichtingen die voortvloeien uit de Europese verordening op het gebied van grensoverschrijdende Digitale identiteiten (eIDAS).

Wat is eHerkenning?

Als u online zakendoet dan wilt u zeker weten met wie u zaken doet. Omgekeerd wil de persoon die op uw webdienst inlogt erop kunnen vertrouwen dat u goed met zijn gegevens omgaat. Een veilige en betrouwbare toegang tot uw online dienstverlening is hierin dan ook essentieel.
eHerkenning is een gestandaardiseerd inlogsysteem, waarmee u uw diensten veilig online toegankelijk maakt. Als u gebruik maakt van eHerkenning hoeft u niet zelf een inlogsysteem te laten ontwikkelen en te beheren. Ook hoeft u zelf geen inlogmiddelen uit te geven. Beheer, doorontwikkeling en beveiliging worden voor u verzorgd. Uw klanten loggen met hun eHerkenningsmiddel in op uw webdienst en kunnen zo veilig en eenvoudig online zakendoen met uw organisatie.

Hoe werkt eHerkenning?

In essentie regelt eHerkenning de digitale herkenning (authenticatie) en controleert het de digitale bevoegdheid (autorisatie) van iemand die op uw webdienst inlogt. Zo krijgen zij toegang tot uw dienst. In principe is het een toegangspoort waar wordt gecontroleerd of iemand daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is. Maar ook of hij mag doen wat hij wil doen. U weet zo altijd met wie u te maken heeft en dat diegene bevoegd is om te handelen.

Betrouwbaar online contact

Bij online dienstverlening wisselt u informatie uit met een andere partij. Dit kan openbare informatie zijn of juist gevoelige informatie. De ene online dienst wilt u daarom meer afschermen dan de andere. Er zijn binnen eHerkenning 5 niveaus van betrouwbaarheid waarmee u uw diensten kunt afschermen: van laag (EH1) tot zeer hoog (EH4). U bepaalt zelf met welk betrouwbaarheidsniveau u uw diensten wilt aanbieden.

Wist u dat eHerkenning u ook toegang geeft tot andere digitale voorzieningen van de overheid, zoals een beveiligde inbox voor mailverkeer met de overheid of een eigen omgeving voor ondernemers waar zij hun bedrijfsgegevens slim kunnen hergebruiken bij overheden? Klik hier als u meer wilt weten over deze en andere mogelijkheden om digitaal zaken te doen.
Deel dit nieuwsbericht