Nieuws
Boete voor zwartsparen verdubbeld

Boete voor zwartsparen verdubbeld

Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016      Leestijd: 1 minuut


Vanaf 1 juli gaat de boete voor zwartsparen bij vrijwillig melden omhoog van 60% naar 120%. Bij niet melden geldt een boete van 300%. De Belastingdienst geeft aan dat het momenteel een belangrijk aandachtspunt is voor de dienst en dat de pakkans steeds groter wordt.

Vóór 1 juli nog 60% boete

Hebt u buitenlands vermogen dat nog niet is aangegeven? Dan kunt u contact opnemen met de Belastingdienst voor het vrijwillig verbeteren van de aangifte. Hoe langer u wacht met het melden van onbekend buitenlands vermogen bij de Belastingdienst, hoe hoger de boete. Wie zich vóór 1 juli 2016 meldt, voorkomt nog de verhoging van de boete van 60% naar 120% over de te betalen belasting.

Beter in beeld krijgen

Volgens de Belastingdienst wordt de kans dat de dienst buitenlands vermogen op het spoor komt steeds groter. Overheden werken onderling steeds intensiever samen om onbekend vermogen in beeld te krijgen. Nederland krijgt gevraagd en ongevraagd informatie aangeleverd van buitenlandse overheden. Door data te koppelen en gegevens uit te wisselen, is de Belastingdienst steeds beter in staat om belastingplichtigen die niet (volledig) aangifte doen, in beeld te krijgen. Als de Belastingdienst niet opgegeven vermogen ontdekt, riskeert men de maximale boete en mogelijk strafrechtelijke vervolging.

Meer informatie

Inkeerregeling: vrijwillig alsnog aangifte doen of uw aangifte verbeteren.
Deel dit nieuwsbericht