Nieuws
Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis

Geplaatst op vrijdag 4 februari 2022      Leestijd: 1 minuut


Tot en met 31 maart 2022 kan je vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling krijgen voor jouw belastingen. Vanaf 1 april 2022 moet je weer aan jouw belastingverplichtingen voldoen. Dat betekent dat je op tijd jouw aanslagen moet betalen.
 

Bijzonder uitstel van betaling verlengd

Het bijzonder uitstel van betaling is verlengd tot en met 31 maart 2022.
 

Betaal jouw belastingen op tijd

Vanaf 1 april 2022 heb je geen bijzonder uitstel van betaling meer. Je moet alle belastingaanslagen weer op tijd betalen. Kijk goed naar de betaaltermijn op jouw aanslag.
 

Belastingaangiften na bijzonder uitstel van betaling

Doe je een belastingaangifte op of na 1 april 2022? Dan heb je hiervoor geen uitstel meer. En moet je op tijd betalen. Bijvoorbeeld als je aangifte moet doen over 1 of meer van deze tijdvakken:
 
  • 1e kwartaal van 2022
  • maart 2022
  • 3e 4-wekenperiode van 2022
 

Belastingaanslagen met betaaldatum op of na 1 april

Heb je een belastingaanslag ontvangen met een betaaldatum op of na 1 april 2022? Bijvoorbeeld als je in maart een aanslag ontvangt met een uiterste betaaldatum op 31 april 2022. Dan heb je hiervoor geen uitstel. En moet je op tijd betalen.
 

Wat als je niet op tijd kunt betalen

Mis je een aangifte of de betaling van een aangifte? Dan kan je 1 of meerdere boetes krijgen. Je krijgt net als voor de coronacrisis een naheffingsaanslag.
 

Kom meteen in actie

Kijk wat je kunt doen als je niet op tijd kan betalen, bel met de BelastingTelefoon (0800 - 0543) of neem contact op met een van onze adviseurs.
 

Belastingschuld aflossen

Heb je tijdens de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling gekregen? Dan heb je een belastingschuld opgebouwd. Kijk wanneer je moet beginnen met het afbetalen van jouw belastingschuld.


Bron: Ondernemersplein
Deel dit nieuwsbericht