Nieuws
Bent u digitaal vaardig? Check de 5 tips

Bent u digitaal vaardig? Check de 5 tips

Geplaatst op zaterdag 27 januari 2018      Leestijd: 2 minuten


U wilt inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen zoals de snelle  digitalisering van onze maatschappij. U wilt hierin bijblijven en nog liever uw concurrenten een stapje voor blijven. Dit vereist kennis van digitale tools en goede digitale vaardigheden. Wij geven u 5 praktische tips om in deze digitale versnelling mee te gaan.
 

Tip 1. Vereenvoudig standaard computertaken

U gebruikt de computer dagelijks voor standaard taken zoals mail, internetten en tekstverwerking. Door een aantal tips en tricks te gebruiken verhoogt u uw productiviteit bij deze veelvoorkomende werkzaamheden. Slimme toetscombinaties, mails automatisch filteren, wachtwoorden veilig beheren, de mogelijkheden zijn eindeloos.
 

Tip 2. Werk in de cloud

Online uw data beheren en online toepassingen gebruiken, heet ‘in de cloud’ werken. Voordelen zijn flexibiliteit, beschikbaarheid en vrij zijn van onderhoud. Flexibiliteit doordat u tijd- en plaats-onafhankelijk kunt werken. Beschikbaarheid doordat gegevens en toepassingen op veilige servers van derden staan. Onderhoudsvrij doordat u altijd werkt met software en hardware die actueel blijft door derden. Ook stappen zetten in de cloud? Kijk eens naar Google Docs, Microsoft Office365, Apple iCloud, Dropbox en vele andere mogelijkheden.
 

Tip 3. Maak uw administratie helemaal digitaal

Veel informatie komt al digitaal uw bedrijf binnen. Zet ook de laatste stap en ga helemaal digitaal (“papierloos”). De voordelen: minder of geen papier gebruiken, altijd een kopie bij de hand en veel sneller documenten terugvinden. Documenten digitaliseren gaat met een scanner. Bankafschriften kunt u downloaden maar ook rechtstreeks inlezen in uw boekhoudpakket. Zorg in alle gevallen voor een veilige opslag van al uw digitale documenten.
 

Tip 4. Intensiveer elektronisch betalingsverkeer

Iedereen gebruikt internetbankieren en ook online betalingen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal nemen steeds verder toe. Kijk ook eens of mobiel pinnen en contactloos betalen relevant zijn voor uw bedrijf. Blijf op de hoogte van de razendsnelle ontwikkelingen in de financial technology (fintech). Factureren kan ook digitaal. Een e-factuur gaat rechtstreeks van de ene digitale administratie naar de andere. Een digitale factuur is een factuur die u als PDF per mail verstuurt en moet aan dezelfde eisen voldoen als een papieren factuur.
 

Tip 5. Wees alert op digitale veiligheid

Digitale vaardigheid en digitale veiligheid gaan hand in hand om succesvolle digitalisering in uw bedrijf te bewerkstelligen. Want ook cybercriminelen zijn digitaal vaardig! Online criminaliteit is aan de orde van de dag. Misbruik van kwetsbaarheden in uw digitale netwerken en systemen is een groot risico voor u en uw klanten.
 

Vraag stellen of advies nodig?

Heeft u vragen over het voeren van een digitale administratie? Stel ze aan ons per mail of bel 024 - 379 22 66.

Bron: kvk.nl




Deel dit nieuwsbericht