Voorkom verrassingen

Laat geen aftrekpost onbenut
Geen ondernemer ontkomt eraan: inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Maar dan liever niet teveel. De kunst is om de juiste aftrekposten te benutten. Ook die je misschien zo 1-2-3 niet verwacht had. Wist je bijvoorbeeld dat zonnepanelen aftrekbaar zijn als je ze makkelijk kunt demonteren? Dat je de kosten voor een waakhond kunt aftrekken als je hem inzet voor de bewaking van een zakelijk pand? En dat thuis het zakelijk gebruik van telefoon en internet ook aftrekbaar is? Om maar een paar willekeurige te noemen.
 

De meerwaarde van een goed administratiekantoor

Er zijn voorbeelden te over die laten zien hoe complex en veranderlijk de jaarlijkse aangifte is. Reden genoeg dus om dat te laten verzorgen door een goed administratiekantoor met kennis van zaken. Die niet alleen alle regels kent, maar ook alle ins en out van je onderneming. En daarmee ook je mogelijke aftrekposten. Zodat er niets onbenut blijft en er ook niks wordt opgevoerd wat helemaal niet aftrekbaar is. Want een naheffing, daar zit je natuurlijk al helemaal niet op te wachten.

Zeker weten dat je niet teveel betaald? We adviseren je graag.

Feiten en cijfers

Fouten in aangiften

In maar liefst vier van de tien aangiften van ondernemers in het mkb zitten fouten. Dat is geen onwil, maar komt voort uit ingewikkelde en veranderende regels en het zelf willen doen.

Van alle ondernemers in het mkb laat 73% de aangifte over aan een derde of doet de ondernemer de aangifte met behulp van een ander. Toch is slechts 60% van alle aangiften correct. De meeste fouten zijn het gevolg van onwetendheid en slordigheid.

(Onderzoek Belastingdienst)


Deel deze pagina