Administratie

Hoe vind je de juiste man of vrouw voor je administratie in Nijmegen

De meeste boekhouders zijn natuurlijk betrouwbaar en deskundig. Maar wanneer je op zoek bent naar een boekhouder voor jouw administratie, dan is het verstandig om bij de selectie daarvan een aantal regels in acht te nemen. Want je zult toch maar net in handen vallen van die malafide boekhouder die alleen maar op je geld uit is: je moet er niet aan denken. Vooral ook omdat je als burger altijd verantwoordelijk blijft voor je eigen aangifte: wat er ook gebeurt.
 

Check je nieuwe boekhouder eerst

Een boekhouder vinden via een goede vriend of kennis heeft natuurlijk de voorkeur. Lukt dat niet, dan zal je zelf op zoek moeten. Oppassen geblazen, want boekhouder is geen beschermd beroep. Je zult de eerste niet zijn die in handen valt van een oplichter. Het komt regelmatig voor dat ondernemers worden opgelicht door die boekhouder die zo betrouwbaar overkwam of door die fiscale adviseur met dat overtuigende verhaal. Hoe herken je nou zo iemand? Nou niet dus: je kunt wel de risico's beperken door de achtergrond van je nieuwe aanwinst te checken. Bezoek zijn of haar website en ga meteen ook maar even langs LinkedIn. Verder is het verstandig om andere klanten naar hun ervaringen met deze persoon te vragen.
 

Aangesloten bij de NOAB

Een betrouwbare graadmeter is of een boekhouder is aangesloten bij de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie - en Belastingdeskundigen). Kantoren die hierbij zijn aangesloten voldoen aan gedragscodes, kwaliteitsregels en een verplichting om jezelf bij te laten scholen. 

En als je die betrouwbare boekhouder dan eindelijk hebt gevonden, maak dan duidelijke afspraken. Zorg dat je weet hoeveel het kost, maar ook wat je daarvoor krijgt. Blokland & Duin is een betrouwbare en ook deskundige partij waar je ook nog eens goed geadviseerd wordt. Dus eigenlijk hoef je niet meer te zoeken.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl