Administratie

Hoe vind je als zzp'er een goed administratiekantoor

Als je eenmaal hebt besloten dat je je administratie wilt uitbesteden, is het tijd om een administratiekantoor te selecteren. Hoe pak je dat aan?

Accountantskantoren vallen af

Als zzp'er heb je geen accountantskantoor nodig om de doodeenvoudige reden dat je geen accountantsverklaring nodig hebt. Voor de administratie van een zzp'er gaat het voornamelijk om de verwerking van facturen, salarisadministratie, btw- en belastingaangiftes. Een boekhouder of administratiekantoor kan je daar prima bij helpen en is bovendien een stuk goedkoper.

Administratiekantoor of boekhouder?

De term boekhouder klinkt niet erg sexy en heeft bovendien een behoorlijk groot schoenendoosgehalte. In werkelijkheid hoeft er geen verschil te zijn, want ze doen hetzelfde. De inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes, bankafschriften, gereden kilometers et cetera, worden in een boekhoudprogramma ingevoerd, waarna de aangifte voor btw en inkomstenbelasting volgt.

De rol van de boekhouder

In de toekomst zullen deze werkzaamheden steeds minder tot de core business gaan behoren van boekhouders en administratiekantoren, omdat ze worden overgenomen door online boekhoudprogramma's en boekhoud-apps. Je btw-aangifte gaat tegenwoordig met een druk op de knop via je online boekhoudprogramma naar de Belastingdienst. De vraag dringt zich op: wat is de rol nog van je boekhouder of administratiekantoor?

Kies als zzp'er een betrokken administratiekantoor

Een goed administratiekantoor doet meer dan de cijfers op een rij zetten van een jaar dat voorbij is. Cijfers hebben namelijk een voorspellende waarde. Ze vertellen je iets waar je in de toekomst wat aan hebt: wat je nog zou kunnen verbeteren of wat anders moet. Een goed administratiekantoor zoals Blokland & Duin in Nijmegen leest de cijfers en destilleert daar een deskundig advies uit. Ze geven ondernemerstips, houden je op de hoogte van fiscale tips, geven aanbevelingen voor je pensioen en nog veel meer. De rode draad is dat je met Blokland & Duin een sparringpartner in huis hebt, die je helpt om succesvol te worden. En die betrokken is.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl