Boekhouden

Hoe kies je het juiste programma voor de boekhouding?

Er zijn natuurlijk genoeg boekhoudprogramma's voor zzp'ers, maar hoe kies je nou het programma dat het beste aansluit bij jouw werkwijze en jouw bedrijf?
 

Alles zelf doen of niet

Als je de boekhouding zelf ter hand gaat nemen, dan heb je een compleet boekhoudprogramma nodig waarin je al je gegevens onderbrengt. Maar het kan ook zijn dat je je graag gesteund weet door de deskundigheid van een een administratiekantoor. Dan kun je een klein deel van de administratie uitbesteden. Bij administratiekantoor Blokland & Duin kies je een gecertificeerd boekhoudprogramma uit en ga je zelf aan de slag. Het grote voordeel: Op ieder moment kun je een beroep doen op de deskundigheid van het kantoor.
 

Online boekhouden inclusief adviseur

Zo heb je de voordelen van twee werelden bij elkaar. Aan de ene kant regel je zelf je administratie en bespaar je op de kosten van een externe boekhouder, tegelijkertijd is er altijd een vakman op de achtergrond die met je meekijkt. Dat laatste is van onschatbare waarde. Het gaat er namelijk niet alleen om dat de boekhouding klopt en de aangiftes worden verstuurd. Een goede boekhouder of administratiekantoor bekijkt ook de cijfers goed en baseert daarop zijn advies. De cijfers worden langs de meetlat gelegd en als het goed is komen daar verbeterpunten uit, zaken waar je wellicht nog niet aan had gedacht of die anders moeten. Wanneer je alles zelf regelt, mis je dus de adviserende rol van je financiële adviseur en dat is zonde van de kennis die bij menig administratiekantoor voorhanden is.
 

Zelf online boekhouden

Voordat je een boekhoudprogramma kiest, is het verstandig daar eerst met je administratiekantoor over te praten. Het gaat erom welke modules en functionaliteiten jij nodig hebt voor de boekhouding van jouw bedrijf. Wil je inkoopfacturen boeken of is het handig als je deze makkelijk kunt scannen? Of ligt de nadruk meer op het opstellen en versturen van facturen of het opstellen van betalingsherinneringen? Het kan ook zijn dat je vaak online offertes verstuurt of verzamelfacturen aanmaakt. Misschien ben je wel op zoek naar administratiesoftware waarmee je grootboekrekeningen aan kunt maken en de kostenplaatsen overzichtelijk vastlegt. Wat het ook is waar je naar op zoek bent: laat je adviseren door een goed administratiekantoor zoals Blokland & Duin in Nijmegen.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl