Je eigen bedrijf starten?

Zorg ervoor dat je weet wat je moet weten
Als je bezig bent met de voorbereidingen om je eigen bedrijf te beginnen, of misschien al gestart bent, dan bevind je je in goed gezelschap. Want we zijn een ondernemend land met jaarlijks 127.000 starters. Enthousiaste en gedreven ondernemers in spé die kansen zien en creëren om iets moois neer te zetten.
 

Starten doe je niet over één nacht ijs

Dus je hebt je waarschijnlijk goed laten voorlichten, bijvoorbeeld door de Kamer van Koophandel. Je goed verdiept in de markt waarin je gaat opereren en misschien al bijna je businessplan klaarliggen. Toch ben je er dan vaak nog niet. En zou het raadzaam zijn om door een onafhankelijke partij alles nog eens tegen het licht te laten houden.
 

Ervaring en kennis

We hebben de ervaring en kennis bij het starten van een onderneming. Van klein tot groot. En als we het gevoel hebben dat er meer specifiek specialisme bij nodig is, dan kunnen we putten uit een ruim netwerk van adviseurs. We adviseren je graag. Want de realiteit is ook dat ongeveer de helft van die 127.000 starters na 5 jaar niet meer actief is (zie hieronder). En tot die groep wil je natuurlijk niet behoren.

Feiten en cijfers

Niet elke starter is een startup

Er bestaat nogal wat verwarring over het begrip startup. Volgens StartupJuncture.com worden jaarlijks circa 200 startups in Nederland opgericht. Op een totaal aantal starters van 127.000 betreft dit ongeveer 0,2% van alle starters. Dit percentage is zo laag omdat het overgrote deel van de Nederlandse starters uit zzp'ers bestaat. Bovendien werken de meeste starters in Nederland nog altijd volgens een bestaand businessmodel. Het aantal succesvolle startups dat voortkomt uit innovatieve starters is daarom op één hand te tellen.
 

Eén op de tien startups is succesvol

Van de 200 startups die jaarlijks beginnen groeit één op de tien (5% tot 10%) uiteindelijk uit tot een succesvol bedrijf. De overige 90% van de startups blijft klein of wordt binnen een aantal jaren gestaakt.

Maar ook van de resterende 126.800 starters is ongeveer de helft na 5 jaar door uiteenlopende redenen niet meer actief.

(Genoemde feiten en cijfers uit 2014/2015. Bron: ING en KvK)


Deel deze pagina