Jaarrekening

De jaarrekening: meer dan alleen de cijfers

De jaarrekening is niks meer of minder dan een financieel eindverslag van je bedrijf. Je beschrijft erin wat je zakelijk gezien in het betreffende boekjaar hebt gedaan. Een jaarrekening geeft dus inzicht in de financiële situatie van je bedrijf. De cijfers geven waardevolle informatie voor toekomstige beslissingen en vormen een bron van waardevolle informatie. Zie de jaarrekening dus niet als een verplichting, maar meer als een belangrijk ijkpunt.
Aan de hand van de jaarrekening kun je als ondernemer precies zien hoeveel winst of verlies er is gemaakt in het afgelopen boekjaar. Gegevens die je ook in je administratie terugvindt, maar dat is toch een stuk minder overzichtelijk. Ook bij (potentiële) opdrachtgevers maak je een betere indruk met een professioneel opgesteld zakelijk rapport.

Wanneer een jaarrekening

Ben je een zzp'er dan hoef je geen jaarrekening te laten opstellen. Het jaarlijks opstellen van een jaarrekening is alleen verplichte kost voor ondernemers die een rechtsvorm hebben met rechtspersoonlijkheid. Heb je een besloten vennootschap, een naamloze vennootschap, een stichting, vereniging of coöperatie, dan is dat het geval.

Zelf doen of uitbesteden

Wanneer je net voor jezelf begonnen bent, dan kan het opstellen van de jaarrekening voor behoorlijk wat hoofdbrekens zorgen. Vandaar dat de meeste ondernemers het dan ook uitbesteden aan een professional. Bij Blokland & Duin ga je in zee met een partij die meer doet dan alleen de cijfers. Ze denken met je mee en komen op basis van diezelfde cijfers tot een advies voor het komende jaar. En dat is meer dan een paar adviezen op papier. Ze zijn echt geïnteresseerd in je bedrijf en doen er alles aan je te leren kennen. Ze gaan met je zitten en nemen de tijd. Dat is een belangrijke meerwaarde en de enige manier om gezamenlijk succes te boeken. We adviseren je graag.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl