Btw aangifte

Btw-aangifte ondernemers: je eigen verantwoordelijkheid

Wie je de aangiftes ook laat verzorgen: je blijft altijd zelf aansprakelijk voor het resultaat. Daarom is het zo belangrijk je administratie te laten doen door deskundige en betrouwbare partijen. Want ook al is de kans klein: je moet er toch niet aan denken dat je financieel wordt leeg getrokken door iemand die je dacht te kunnen vertrouwen.
 

Pas op voor kwaadwilligen

Veel ondernemers besteden zowel de btw-aangifte als de inkomsten- en vennootschapsbelasting uit. Meestal gaat dat goed, maar soms ook niet. Er zijn voorbeelden van te over van onbetrouwbare personen die in het bezit van bankpas, wachtwoorden en inlogcodes van de Belastingdienst hun kans schoon zien. Dan kan het bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat je een mega-bedrag aan btw terugkrijgt, terwijl je daar geen recht op hebt. 
 

Je blijft verantwoordelijk 

Naast alle financiële rompslomp die daar het gevolg van is, kun je rekenen op een naheffing van de Belastingdienst en een forse boete, waarover ook nog eens rente wordt berekend. Wanneer de slechterik vervolgens het geld uitgeeft, blijf je daar verantwoordelijk voor. De belastingplichtige blijft verantwoordelijk voor de onjuistheden in zijn eigen aangifte.
 

Of mensen die hun vak niet verstaan

Er zijn ook partijen die wel te vertrouwen zijn, maar niet ter zake kundig. Dat blijkt altijd achteraf pas, als het kwaad al is geschied. Denk dus goed na aan wie je de btw-aangifte voor ondernemers en alle andere aangiftes uitbesteedt. Dat geldt natuurlijk voor de hele administratie. Vraag een referentie aan de mensen die al met deze boekhouder hebben gewerkt. Wil je op zeker spelen, neem dan contact op met Blokland & Duin. Dan weet je zeker dat het allemaal goed wordt geregeld. Zij sparen al jarenlang tevreden klanten.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl