Boekhouden

Boekhouden online? Wel met adviseur die meekijkt

Ben je er nog niet helemaal uit hoe jij de boekhouding gaat organiseren, dan zetten we de mogelijkheden graag voor je op een rij. De eerste keuze die je moet maken, is of je een boekhouder in de arm wilt nemen die alles voor je regelt of dat je het zelf wilt gaan doen. In het laatste geval kan online boekhouden wel eens de oplossing zijn.
 

Voordelen boekhouding online

Welke beslissing je ook neemt: aan elke keuze zitten voor- en nadelen. Het grote voordeel van online boekhouden is het gebruiksgemak. Overal en altijd is je boekhouding beschikbaar en met een app erbij kun je deze op elk moment (bijvoorbeeld na een aankoop) bijwerken. Dat biedt een aanzienlijke tijdwinst, een ander voordeel van online boekhouden. Ook raak je nooit meer gegevens kwijt, omdat er automatisch kopieën van worden gemaakt en alles veilig in de cloud is opgeborgen. Verder is online boekhouden voordeliger dan een boekhoudprogramma dat je moet aanschaffen.
 

Nadelen boekhouding online

Dat gebruiksgemak heeft ook nadelen. Omdat alles automatisch gaat, ben je er niet zo bewust mee bezig dan wanneer je er echt voor moet gaan zitten. Het gevaar ligt dus op de loer dat je minder interesse hebt in je eigen boekhouding en er sneller vanuit gaat dat het allemaal wel goed zit. Daarnaast ben je afhankelijk van een internetverbinding. Storing? Geen inzage in je administratie. En ja, het blijft internet, dus het risico dat je wordt gehackt is klein, maar aanwezig. Verander je wachtwoord dus regelmatig.
 

Online boekhouden via je administratiekantoor

Het is ook mogelijk om te kiezen voor online boekhouden via een administratiekantoor. Bij Blokland & Duin kun je naast het uitbesteden van je administratie ook terecht voor boekhouden online. Via de website log je dan in op een online boekhoudprogramma waarbij je je eigen administratie beheert. Tegelijkertijd heb je de beschikking over de kennis van het administratiekantoor dat met je meekijkt en je adviseert. Wel zo veilig.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl