Administratie

Administratie uitbesteden: waar moet je als zzp'er op letten

Veel zzp'ers worstelen met de vraag of ze de administratie zelf gaan doen of uitbesteden. Een en ander hangt natuurlijk van je eigen boekhoud-skills af en of je het ziet zitten om het zelf te doen. (dat hangt meestal met elkaar samen). Want laten we eerlijk zijn: als je de hele dag als verpleger in een ziekenhuis hebt gelopen, of als bouwvakker op een steiger hebt gestaan, dan zul je weinig animo hebben om 's avonds aan je administratie te beginnen. Een goede reden om de hele zaak uit te besteden.
 

Als zzp'er geen accountant nodig

Menig zzp'er wil zijn administratie graag uitbesteden, maar hikt tegen de hoge kosten aan. Kosten die over het algemeen behoorlijk onoverzichtelijk zijn. Het goede nieuws is dat je als zzp'er in ieder geval geen dure accountant nodig hebt. Je hoeft immers geen accountantsverklaring te overleggen.
 

Goed aanleveren scheelt geld

Daarom is een gewone boekhouder of administratiekantoor een prima keuze: daar betaal je óók voor, maar minder. Bovendien is de hoogte van de factuur ook afhankelijk van hoe je de boekhouding aanlevert. Loop je met de bekende schoenendoos het administratiekantoor binnen, dan ben je natuurlijk een stuk duurder uit dan wanneer je alles netjes geordend inlevert.
 

Zo kan het ook: de boekhoud app

Een schoenendoos met bonnetjes en facturen is natuurlijk niet meer van deze tijd. We hebben nu de mogelijkheid de administratie te digitaliseren, waarbij je de schoenendoos inruilt voor een app. Bonnetjes en facturen worden meteen ingescand en toegevoegd aan jouw administratie die daardoor altijd actueel is. Een ideale oplossing voor ondernemers die moeite hebben om met hun administratie aan de slag te gaan.
 

Persoonlijk contact

Het nadeel van een app is natuurlijk dat je de adviezen van een goed administratiekantoor mist omdat een app dat niet bieden. Dat is het voordeel van een administratiekantoor zoals Blokland & Duin, waar een persoonlijk advies centraal staat bij alles wat ze doen.

Neem voor meer informatie contact op met Blokland & Duin: 024 - 379 22 66 of info@bloklandduin.nl