Nieuws
Zelfstandigenaftrek

Zelfstandigenaftrek

Geplaatst op woensdag 6 januari 2021      Leestijd: 1 minuut


Als zelfstandig ondernemer kunt u in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Kijk of u recht heeft op deze subsidie en hoe u deze aanvraagt.
 

Wat is de zelfstandigenaftrek?

Als zelfstandig ondernemer kunt u in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. U mag dan een vast bedrag van uw winst aftrekken. U betaalt dan minder belasting. De zelfstandigenaftrek is een belangrijke aftrekpost voor ondernemers met een eenmanszaak. 
 

Wanneer komt u in aanmerking?

 

Coronacrisis: versoepeling urencriterium

Door de coronacrisis kon u in 2020 misschien niet voldoen aan het urencriterium. En dan zou u niet meer gebruik mogen maken van de zelfstandigenaftrek. De Belastingdienst heeft daarom het urencriterium versoepeld. Lees meer over de versoepeling van het urencriterium bij de Belastingdienst.
 

Niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek

Maakt u minder winst dan de zelfstandigenaftrek? Dan is de zelfstandigenaftrek gelijk aan het bedrag van uw winst. Het deel dat u niet kunt aftrekken is de niet-gerealiseerde zelfstandigenaftrek. De Belastingdienst verrekent dat deel in de volgende 9 jaar.
 

Hoe kunt u aanvragen?

U geeft de zelfstandigenaftrek aan in uw aangifte inkomstenbelasting. Bekijk bij de Belastindienst het bedrag dat u mag aftrekken voor de zelfstandigenaftrek.


Bron: Ondernemersplein
Deel dit nieuwsbericht